Serverrums oprydning

S

Første gang jeg så dette rum, sagde jeg “nej tak” og gik igen. Der skulle gå to måneder, hvor den tidligere leverandør forgæves fejlsøgte på dårligt netværk, før jeg accepterede denne udfordring – med gensidig forståelse for at opgavens ukendte længde og kompleksitet.

Ideel start på oprydning i serverrum:

  • Dokumentation af infrastruktur
  • Risikovurdering
  • Virtualisering af servere
  • Overvågning af servere og services
  • Sikkerhedsoptimering af servere og netværk

SMV serverrum

Forberedelsen skaber et overblik og en robust IT-platform der kan arbejdes videre med, men det er langt fra hver gang, der er hverken budget eller tid til den type forberedelse. Det er i den situation hvor 25 års erfaring med server drift og migrering giver bonus.

En multi-step strategi kan være nødvendig for at løfte en platform til et tidssvarende modenheds-niveau. Microsoft Exchange er et godt eksempel på en platform, der ofte kræver der opgraderes over flere omgange, hvis man vil sikkert fra en gammel on-prem version til Exchange Online/Office 365. Her kræver hver enkelte opgradering en flytning af roller og databaser til ny server.

Ovenstående er oftest tilfældet hos SVM’er, hvor man af kulturelle eller økonomiske årsager, har valgt at nedprioritere vedligeholdelse af IT-infrastruktur. I disse tilfælde er det afgørende nødvendigt at konsulenten tager højde for fremtidige licensudgifter og alternativt anvender open source løsninger i det omfang det er muligt.

Om forfatteren

Kristoffer

Tilføj kommentar